2015. augusztus 25., kedd

Az elfeledett bloggerfekért mozgalom

Sziasztok!

Gondolom, már ti találkoztatok ezzel a díjjal/mozgalommal, és azon szerencsések közé tartozom akik elmondhatják, hogy megkapták ezt a díjat, így hát nem is húznám a szót, következzék az ismertető és a szabályok :) :

Biztos, hogy Ti is találkoztatok már olyan bloggal - legyen akármilyen jellegű - aminek a kinézetét gyönyörűnek, - igényesnek találtátok, a történetért teljesen oda voltatok, és sok más is, hiszen rengeteg olvasója volt az oldalnak. Ennek ellenére, mégis alig-alig volt olyan, aki szánt pár percet egy komment megírására, esetleg kevesebb mint fél percet arra, hogy nyomjon egy pipát a bejegyzés alatt. Akik blogolnak biztos tudják, hogy az ember amellett, hogy önmagának ír, Nektek olvasóknak is egyben. Hihetetlenül sokat számít egy kedves megjegyzés, egy építőjellegű kritika, esetleg egy gombnyomás amellett a pipa mellett, hogy Tetszett.
Biztos sokatoknak van kedvenc története, e mellett pedig még sok másik olyan, amit egyszerűen csak szerettek olvasni. Képzeljétek magatokat egy kicsit az említett történt íróinak a helyébe. Egy igényesebb munkát megírni nem tíz perc.. Vannak, akik órákat töltenek vele, olyankor minden mást kizárnak, és minden figyelmüket maximálisan ennek szentelik. Amíg ti a barátaitokkal, családotokkal vagytok valami szuper helyen vagy csupán csak otthon együtt, addig ők mindenkitől elszigetelve elvonulnak a kis saját világukba, és teljes erőbedobással írják meg Nektek az újabb és újabb részeket. Mert azok szemei előtt, akik bármilyen blogot írnak, csak az olvasók lebegnek.
Az ilyen blogokért indította el Astrid Haynes, az Innocence blog írója a Mozgalom az elfeledett bloggerekért kampány-t.
Ennek a kampánynak a részleteit Astrid blogjának linkjére kattintva is megtaláljátok, de most én is leírom ide Nektek.

1.; Megköszönöd annak, akitől a "díjat" kaptad, hiszen ennyi mindenkinek jár, és ez az alapműveltség része.
2.; Beleolvasol annak a blogjába, akitől kaptad.
3.; Ha tetszik, hagyj nyomot magad után, hiszen ennyit megérdemel, főleg ha a tetszésedet is elnyerte. Ha nem, akkor ezt nyilván kihagyhatod.
4.; Írj három dolgot, ami tetszett a történetben, vagy az íróban.
5.; Írj két dolgot, amin viszont még javíthatna. Ennél a lépésnél nagyon figyelj, hogy ne legyél bántó, és a tanácsaid építő jellegűek legyenek!
6.; Írj egy kis ajánlót, hogy mit gondolsz összességében a blogoról, kinek ajánlód, stb.
7.; Küldd tovább embereknek, de figyelj, hogy legyenek köztük olyanok, akik szerinted jól írnak, de nem kapnak elegendő figyelmet. Arra figyeljetek, hogy ne küldjétek el olyannak, aki már rengetegszer megkapta.

8.; Rakjátok ki majd a modulsávotokba a lent látható képet, de úgy, hogy erre a bejegyzésre mutasson. : )

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Raquelnek, a díjért!

A blog amelybe betekintettem: Story of my life  http://cassieharryandhayley.blogspot.hu/

Három dolog ami tetszett a történetben/íróban: egyrészt imádom, hogy több szemszögből van megírva a történet, így jobban átlátva a több szálon futó cselekvényt. A másik, amit nagyon szeretek Raquel munkáiban, az a karakterek kidolgozottsága. Nem sablonos felszínes emberek, ahogy megy egyre előrébb a történet, egyre inkább felszínre kerül az összetettségük. És a harmadik, bár szerintem ez a többség számára nem releváns, hogy Raquel ez aki először képes volt lenyomni a torkomon 1D fanficet - utólag is elnézést a többiektől, de főleg saját sztori párti vagyok. :)

Két dolog amin lehetne javítani: azt hiszem, ez az a két dolog, amit a legtöbb embernek írni lehetne (köztük magamnak is): ügyelj kérlek a vesszőkre és a helyesírási hibákra - bár utóbbiból szerencsére alig akad :)

Ajánló: ajánlanám mindenkinek ezt a blogot, aki szereti az 1D fanficeket, illetve a forma1-et - ha, csak sablonosan akarom említeni. De, nem csak nekik ajánlom, hanem tényleg mindenkinek, mert izgalmas, érdekes, és megunhatatlan, és alig várom már, a történet végét :)

És végezetül, akiknek a díjat küldeném:



2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, Drága! Aranyos vagy <3

    VálaszTörlés
  2. Kedves Angel!

    Nagyon szépen köszönjük a díjat, kedves tőled, hogy gondoltál ránk! :)

    VálaszTörlés